За една по-топла Коледа

В деня на Св. Мина - покровител на семейството Новите родители препоръчват

11 ноември 2016 г.

Снимка: sosbg.org 

На 11 ноември, денят на християнския светец Мина - лечител, чудотворец и покровител на семейството, започват "Вълчите празници” - вестители на най-дългите нощи, когато, според поверието, излизат караконджули и други зли сили, върлуват най-свирепите болести и е най-добре човек да си е вкъщи след залеза.

Та в такива едни вълчи дни си мислим, че Коледните празници не са чак толкова далеч, колкото може да се струва на някои. Ние в Новите родители вече си представяме топли и красиви вечери с приглушена светлина и дъх на канела, детски ръчички, протегнати към подаръците и радостен смях около елхата.

Мислим си за подаръците и жестовете към приятели и близки, но и към непознати, за това, че идват времена, в които всеки има нужда от топлота и нещо повече от жест, например коледна картичка, която може да промени бъдещето...

Разглеждаме новия каталог с коледни картички на SOS Детски селища България и избираме именно от него, защото така помагаме на над 500 деца, лишени от родителска грижа или в риск да я загубят. С тази подкрепа те ще могат да растат в семейство, в среда на любов, доверие и сигурност. Повече за инициативата и за самите картички, можете да разберете тук.

А днес, днес честитете на всички, които носят имената Минчо, Мина, Минка, Виктор, Виктория и Викентий!

Коментари
Последни видеа