Мъжът иска дете на 29 години, жената е готова на 32

Двата пола с консенсус за броя на децата

Снимка: Guliver / iStock

Британските мъже искат да станат бащи много преди жените да са готови за дете, сочи ново проучване. И понеже повечето хора са убедени точно в обратното, изследването ни се струва любопитно.
Свикнали сме да слушаме обяснения, че при жените съществува майчин инстинкт и че се включва рано в действие; че в организмът им цъка биологичен часовник, който ги подканя да дадат начало на нов живот ...
Британско изследване разбива клишетата и доказва в цифри как съвременният мъж вижда проблема и на каква възраст е готов да създаде семейство.

Проучването

Изследването на VoucherCloud, публикувано в DailyMail, е направено сред 1732 мъже и жени на възраст 18-39 години, които все още нямат деца. То ясно показва нова тенденция – мъжете искат да имат първо дете на 29 години, докато жените смятат, че идеалната възраст за семейство и дете е 32 години.

Основните причини за решението на мъжа да избърза с бащинството е масовото убеждение, че след 35-годишна възраст той е „твърде стар“ тепърва да става татко. Докато жените са убедени, че и до 41 години имат достатъчно време да забременеят и то без проблем.
Единственият въпрос, на който мъжете и жените дават еднакви отговори, е за броя на децата. Консенсусът е те да са 2.

Положителен пример

Ролята на бащата става все по-привлекателна в днешния свят с примери като тези на Дейвид Бекъм и Брад Пит. Вероятно затова все повече мъже не виждат нищо странно в това да поемат отговорност и то в ранна възраст.

Докато при жените от няколко години се очертава трайна тенденция – те слагат на преден план професионалната си реализация и преди идването на детето искат за  достигнат някаква финансова самостоятелност и стабилност. Това потвърждават и резултатите от нашето проучване“, коментират специалистите.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа