Вгледайте се в кожата на любимия

Открит навреме, кожният рак е лечим

С весел закачлив клип, в който далматинци оглеждат петната си, специалисти напомниха за кожния рак, опасностите от слънцето и необходимостта да се ползват кремове за защита от UV-лъчите.

През 2015 г. La Roche-Posay призова обществото: „Станете Skin Checker” - глобална кампания за насърчаване на хората от цял свят да проверяват редовно кожата си за бенки, които се променят.

Да проявят бдителност и към своите близки, за да ги предпазят от кожен рак, като се запознаят с метода АBCDE - лесен и достъпен начин за проследяване на бенките. 

А при съмнителни бенки и промяна в тях да потърсят консултация със специалист-дерматолог.

Семейство далматинци

Кампанията стартира в 34 страни с помощта на видео със семейство далматинци – забавно училище за големи и малки, което обучава как да открием съмнителните промени в бенките по кожата. И бе подкрепена от над 30 милиона души от цял свят.

Тази година кампанията се разви. Тя призова хората не само да говорят, но и сами да преглеждат кожата си, както и на тези, които обичат.

Черно коте

Затова далматинците от миналата година вече имат нов приятел, който ще им помогне в огледа на тялото.

Новият специален гост носи и ново послание. Провери всяка бенка: зад ушите, по скалпа, под гърдите, между пръстите на краката, под мишниците, дори и в най-интимните зони ...

Това може да бъде решаващо за ранното откриване и лечение на рака на кожата.

Веселина Мончева

Коментари
Последни видеа