Тайната на щастливия брак – спете голи

Ласките стимулират пълния релакс

Снимка: Guliver / iStock

Двойки, който спят голи, са много по-щастливи в сравнение с тези, които си лягат с пижами или нощници, сочи проучване на английски изследователи, цитирано от всекидневника Daily Mail.

Ключът на семейното щастие и на успешния брак явно се крие в евиното и адамово облекло. Така че каквито и да са дрехи, те ви пречат да се почувствате истински щастливи.

Проучването е направено сред 1004 души по поръчка на агенция "Cotton USA", която промотира използването на чист памук. 57% от тези, които спели чисто голи, се чувствали щастливи от семейните взаимоотношения. Далеч по-неудовлетворени били тези, които спели с пижами - (48%) и с нощници (43%). Немалък процент обаче признава, че спи с модните напоследък гащеризони onesie, които направо съсипват брачния уют.

„От 6 години аз спя гол. По-удобно е и е по-комфортно, отколкото с пижама. Съпругата ми също започна да спи гола. И веднага усетихме разликата. По-отпуснати сме и по-релаксирани. Никога не сме били по-щастливи заедно“, споделя 33-годишният Стивън Макензи пред репортери от вестника.

Голотата предразполага към ласки и нежност и бързо изглажда споровете между партньорите. А докосването и телесният контакт по време на сън е особено важен. Те стимулират производството на хормоните на щастието ендорфин и допамин, които носят истински релакс и спокойствие.
Мона Василева

Коментари
Последни видеа