7 домашни средства, които подобряват ерекцията

Ето кои са те и как точно помагат на мъжа в затруднено положение

Снимка: Shutterstock

За проблемите с ерекцията или еректилната дисфункция има разнообразни причини. Тя засяга както по-възрастни, така и по-млади мъже. С подходяща диета и поведение може да подобрите здравето на кръвоносните си съдове, а оттам – да увеличите притока на кръв към пениса.

Ето кои 7 домашни средства се грижат за по-твърда ерекция.

1. Тиквени семки

Аргининът е много специална аминокиселина. Все пак най-големите количества аргинин се съдържат в тиквеното семе. Освен че снабдяват организма с полезни минерали, като цинк и магнезий, семките на тиквата се грижат и за по-твърда ерекция, тъй като аргининът подобрява притока на кръв към тъканта на пениса. Следователно шепа тиквени семки на ден помага не само за засищане на глада.

2. Пшенични кълнове

Изследване на Миланския университет от 2017 г. показало, че пациентите с еректилна дисфункция имат значително по-ниски стойности на аминокиселините цитрулин и аргинин от здравите мъже. Недостигът на тези вещества, които се преобразуват в съдоразширяващия азотен моноксид, може значително да увеличи риска от проблеми с ерекцията.

И тук на помощ се притичат пшеничните кълнове. Тъй като съдържат големи количества както цитрулин, така и аргинин, с тяхна помощ улучвате с един куршум два заека. Освен това пшеничните кълнове са добър източник на баластни вещества и минерали, като например желязо. Поръсвайте салатата с тази супер храна и ще се уверите в нейните полезни свойства.

3. Шафран

Подправките имат голямо влияние върху нашето здраве, както го е доказала в отрицателен смисъл солта. Обратен пример е екзотичният шафран, който според учените може успешно да противостои на еректилната дисфункция. Това доказало изследване върху 173 мъже, на които или давали подправката орално в концентрирана форма, или директно намазвали пениса с етерично масло от шафран.

За разлика от плацебото и двата метода довели до съществено повишаване на еректилната способност. Като възможни причини се посочват укрепващите нервите, както и антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на шафрана. Ето защо за в бъдеще не се скъпете да си набавяте тази чудотворна подправка.

4. Силови тренировки

Спортът е не само здравословен, но някои видове помагат и за подобряване на ерекцията. Такива са силовите тренировки със или без уреди. Редовните упражнения за изграждане на мускулна маса повишават нивото на тестостерона. Ниската стойност на този мъжки хормон може да доведе до разграждане тъканта на кавернозното тяло.

За да се радвате на по-твърда и продължителна ерекция, добре е най-малко два пъти седмично да тренирате вдигане на тежести.  Ако имате някакви съмнения относно здравето на въпросната тъкан, лесно ще ги потвърдите или разсеете, като се прегледате с ултразвук.

Продължението четете в Обекти.бг

Коментари
Последни видеа