5 обикновени хранителни продукта за стройна фигура

Засилват метаболизма и храносмилането

13 март 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Диетолози за пореден път констатираха, че за да имаме стройна фигура правилно е да не се ограничаваме в хапването, а обратното – да се храним пълноценно. Специалистите препоръчват на тези, които искат тънка талия,  да наблегнат на продукти, които улесняват храносмилането и обмяната на веществата.
Диетолозите отбелязват, че продуктите, чиято употреба помага да се освободим от излишните килограми и да поддържаме едно и също тегло, могат да бъдат прости, достъпни за всеки.

Сардини. Този продукт обезпечава организма с комплекс от вещества, които помагат да поддържаме добра форма. При употребата на сардини  човек получава полезни протеини и ненаситени мастни компоненти (в частност Омега-з киселини), които оказват стимулиращо действие на метаболизма. По думите на специалистите, сардините помагат да се избавим от досадните мазнини, които се натрупват на талията.

Мариновани зеленчуци. Учените отбелязват, че оцета и оцетната киселина имат свойството да предотвратяват рязкото вдигане на нивото на захарта в кръвта – това означава, че у човек по-дълго време се запазва чувството за ситост. Поради тази причина хапването на мариновани зеленчуци помага да имаме стройна фигура. Но също така е важно тези зеленчуци да не са прекалено солени и да не се употребяват в големи количества.

Яйца. За усвояване на яйцата на организма му трябва много енергия, тоест, интензивно изразходва мазнини за целта. За да може този обикновен хранителен продукт да ви помогне да сте стройни, трябва да го приемате всекидневно – яйцата са идеална закуска.

Печена червена чушка. В нея се съдържа висока концентрация на капсаицин, който потиска апетита и намалява метаболитните процеси.

Тъмен шоколад. Той съдържа флавоноли, които нормализират усвояването на глюкозата от тъканите на организма, като не позволяват рязко да се повиши съдържанието й в кръвта. Диетолози съветват да избирате шоколад със съдържание на какао не по-малко от 70%.

Текст: medikforum.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа