Форум бременност и детско здраве - за всички млади родители

На фокус: проследяването на бременността, активното раждане и кризите в детската възраст

За осма поредна година водещият здравен сайт Puls.bg, част от Investor Media Group, организира „Форум бременност и детско здраве“. Здравният панел има за цел да предостави актуална информация на всички настоящи и бъдещи родители по важни въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето.

Фокусът на тазгодишното издание на най-големия форум, насочен към млади семейства, ще бъдат съвременното проследяване на бременността, активното раждане и кризите в детската възраст. Събитието е безплатно и ще се проведе на 31 март и 1 април в Sofia Event Center, а модератор ще бъде Румяна Тасева – гл. редактор на Puls.bg.

На 31 март „Форум бременност и детско здраве“ ще стартира с панел по изключително важна тема – „Съвременно проследяване на бременността“, като представи модерен алгоритъм за надлежно проследяване на бременността с акушер-гинекологът и специалист по репродуктивна медицина – д-р Мария Юнакова. А за четирите основни правила за красота по време на бременност ще говори биотехнологът Деница Венкова.

Панелът „Рискове през бременността. Раждане“ ще даде ценни съвети на бъдещите майки затова какво трябва да знаят за прееклампсия, еклампсия и HELLP синдром – темите ще разискват акушер-гинеколозите д-р Сергей Славов и доц. д-р Иван Костов. А за раждането по най-добрия начин, ще говори акушер-гинекологът д-р Иван Диков

Форумът на Puls.bg ще обърне внимание и на темата „Осъзнато раждане“, където специалисти ще отбележат важните аспекти на избора да станеш родител. А за възможността да се дарят или съхранят стволови клетки при раждането, ще говори д-р Асен Пачеджиев, член на УС на Българската асоциация на тъканните банки.

Последният панел на 31 март „Когато светското срещне социалното“ ще представи и специалните гости на „Форум бременност и детско здраве“ - това са актьорът Дарин Ангелов, който ще сподели за преживяванията и отговорностите на един баща, както и писателката Гери Турийска, която ще разкаже „Приказка за една бременност“.  

Вторият ден на форума ще се фокусира върху здравето на детето и ще стартира с полезните съвети на д-р Диана Аргирова, педиатър и неонатолог, по повод режимите за сън и хранене при новородените. А какви са стъпките за влизане във форма след бременността - ще представи д-р Райна Стоянова.

В панел „Детско здраве – непоносимост, алергии и имунитет“ д-р Йордан Георгиев и педиатър-неонатолог д-р Симов ще обърнат специално внимание на боледуващите деца и това как младите родители могат да се справят с проблемните състояния в детска възраст.

Ключова тема ще бъде и психологията на детето и семейството. Деница Банчевска, доктор по психология, психотерапевт и клиничен супервайзър, ще разясни как работи самоосъзнаващата се система на децата. За поведенческите проблеми и кризите в детската възраст ще говори д-р Веселин Христов, психиатър и психотерапевт.

По време на „Форум бременност и детско здраве“ ще станат ясни и победителите в АГ класацията на Puls.bg „Специалитите, на които имам доверие“, в която семейства изразиха своята подкрепа и признателност като гласуваха за медицински специалисти и клиники в областта на родилната помощ и педиатрична грижа. По време на специална церемония ще бъдат обявени и титулярите от фотоконкурса „Мама, татко и аз“.

Програмата и през двата дни на събитието предвижда специално време за въпроси на посетителите към лекторите. Всеки, който има желание да присъства на най-големия форум за млади семейства, може да го направи като се регистрира безплатно в сайта.

Новите родители e медиен партньор на „Форум бременност и детско здраве“.

Коментари
Последни видеа