Какво да ядат бременните, за да родят гении

За тясната връзка между плодовете и високите умствени способности

Снимка: Guliver / iStock

Съществува тясна връзка между когнитивните способности на детето и това, което е яла майка му през бременността, твърдят американски учени. Те провели изследване сред повече от 600 деца и стигнали до извода, че за да се родят гениални деца, бъдещите майки трябва да ядат повече плодове, разказва letidor.ru.

Интересно е, че тези новородени, чиито майки са включвали в менюто си значително количество плодове, само година след раждането демонстрирали много високи умствени способности.

Но наред с това е вярно, че не бива да се злоупотребява с фруктовата диета, тъй като тя може да доведе до негативни последствия, например, децата да развият хранителна алергия.

Освен това е важно да се знае, че далеч не всички плодове са полезни за бременните. Заради високото съдържание на киселина лекарите често съветват бъдещите майки да се откажат от цитрусите, а също и от недобре узрелите ананаси и папая. А пък заради високото си съдържание на захар и способността да провокира газообразуване в червата гроздето също е добре да се изключи от менюто през този период.

Еми Спасова

Коментари
Последни видеа