Сухи сливи, стафиди, смокини - яжте ги през зимата

Засилват имунната защита на организма

13 декември 2018 г.

Снимка: Guliver / iStock

Сухите плодове са ценен източник на белтък, витамини, влакнини и минерали. Те подкрепят имунитета и са особено полезни през зимата.
Така че, ако ви се яде нещо сладко, вместо бонбон, хапнете стафида, слива или парченце смокиня.

Сини сливи. Няколко сушени сливи ще ви заредят с енергия. А това е много важно през зимата, когато всеки се оплаква от липса на тонус.
Те са особено богати на минерални вещества. Например съдържат калий, който регулира кръвното налягане. Освен това сините сливи са полезни за храносмилателната система и помагат при запек.

Стафиди. Полезни са при анемия, тъй като повишават стойностите на хемоглобина.
Няколко стафиди на ден стимулират защитните сили на организма, което е важно през зимата, когато има много зарази и инфекции.

Смокини. Те решават проблема на всеки, който е пристрастен към сладко. Сушените смокини са добра и полезна алтернатива.
Източник са на витамини, а минералният им състав дава богата палитра подобно на пресните плодове през есента.

Подбирайте внимателно сухите плодове. Най-полезни са тези, които са натурални, сушени при естествени условия, без добавка на захар и най-вече на сиропи.

Източник: medikforum.ru , адаптация Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа