Приказни моменти на грижа

За деца в риск да загубят родителска подкрепа

Гери Турийска - посланик на инициативата и нейната приказка

 „Приказни моменти на грижа“ - под това мото марка №1 в грижата за кожата проведе благотворителна кампания за втора поредна година. Тя подкрепя сдружение SOS Детски селища България, чиято мисия е да подпомага развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа и деца в риск да загубят закрилата на своите родители.

Козметичният бранд даряваше на организацията по 30 стотинки от всеки закупен продукт от лимитираната серия. В рамките на тазгодишната кампания бяха събрани 41 836, 20 лв. - значително повече от средствата, събрани през миналата година.

Лимитираната серия на NIVEA Crème с вече познатите приказни герои Тео, Мая, Зайо и Феята, донесе приятни емоции на малки и големи, като към любимия крем в търговската мрежа се предлагаше и комплект от книжки с приказки: „Тео и Зайо си правят състезание“, „Мая и феята отиват на плаж“, „Тео и Зайо строят къща“ и „Мая и феята подреждат стаята“.

Вдъхновявайки се от вълнуващите приключения на четиримата герои, NIVEA предостави възможност на своите приятели да се включат в инициативата, като сами напишат кратка, позитивна приказка, посветена на грижата, обичта и семейството. Участниците трябваше да публикуват приказките си във Facebook със специално създадения за кампанията хаштаг #ПриказнаСиняГрижа.

Цветомира Сарлова, мениджър звено търговски маркетинг на NIVEA България, връчва книжката на авторката Василена Винченцо.

Едни от първите публикувани приказки бяха тези на посланиците на инициативата - Рафи, Дивна, Деси Добрева, Играта, Мона Недева, Гери Турийска, Башар Рахал, Силвия Лулчева, Василена Винченцо, Rudi Duli Muden MC & KukuSfeff, порасналия възпитаник на SOS Детски селища - Пламен Траянов, много журналисти и блогъри.

Инициативата за написване на детска приказка предизвика истински интерес у приятелите на марката – в рамките на един месец се включиха над 80 души, а публикуваните приказки надхвърлиха 100. След края на кампанията част от приказките бяха публикувани в специално създадена за децата от SOS Детски селища България книжка. Тя е озаглавена с името на кампанията - „Приказни моменти на грижа“, а илюстрациите са дело на децата от SOS приемните семейства в София, Перник и Трявна. Авторите Василена Винченцо и Гери Турийска получиха своите книжки лично на специално събитие по повод края на кампанията.

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа