Ето го най-малкото бебе на света

Момиченцето се е родило под 250 грама, а бременността на майката е продължила едва 23 седмици

Кадър от ABC 10 News / Youtube

Съвременната медицина наистина е способна на чудеса - успя да спаси живота на бебенце, родено с размери колкото ябълка! Калифорнийска болница съобщи за раждането на най-малкото бебе в света. Сейби е момиченце, била е по-малко от 23 сантиметра и е тежала само 245 грама, когато се е родила, пише Мениджър нюз, като се позовава на Франс прес.

Бебето е родено през декември в болницата "Шарп Мери Бърч" в Сан Диего. Бременността на майката е продължила едва 23 седмици и три дни.

Лекарите решили да направят секцио по спешност, тъй като животът на жената бил застрашен от усложнения. Те заявили на бащата, че вероятно ще може да прекара само час с дъщеря си, преди тя да умре, информира БТА.

"Но този един час стана два часа, после един ден, а след това седмица", разказва майката във видео, разпространено от болницата.

Сейби прекарала пет месеца в интензивно отделение и в средата на май е изписана от болницата в добро здраве и тежаща вече около 2,3 килограма.

Според регистъра на най-малките бебета в света, воден от университета в Айова, Сейби бие световния рекорд, държан досега от родено през 2015 г. бебе в Германия, което е тежало 7 грама повече от нея.

Коментари
Последни видеа