Не просто търг и не просто кауза - в помощ на недоносените деца

10-годишната дъщеря на Ники Кънчев събра 380 лева още преди месец

12 декември 2018 г.

Снимка: Guliver / iStock

За да намалим притесненията, тъгата и болката на всички семейства, в които растат недоносени деца и деца от аутистичния спектър, за да станем част от смисъла на нечий човешки живот, прегръщаме каузата на Благотворителния търг, който организират Дарик радио, Ники Кънчев шоу и Gong.bg на 13 декември от 9.00 до 17.00 часа!

Преди месец, малко преди десетия си рожден ден, дъщеря ми реши да направи сама кутия за дарения за недоносените деца и да я сложи на партито си, за да даряват гостите. Помоли ме да предупредя възрастните гости вместо цветя да помогнат и пуснат парички. 

Снимка: Facebook страницата на Ники Кънчев

Тя сама взе една кутия от обувки, облепи я, изрисува я, изряза дупка по средата и доволна я помъкна. После и сама преброи паричките. 380 лева.
Които тя дарява на фондация "Нашите недоносени деца".

Снимка: Facebook

Цитираме публикация на журналиста Ники Кънчев във Facebook като илюстрация, че всеки, наистина всеки може да помогне и с радост, че растат така благородни деца.

Сред лавината от желаещи да подкрепят търга са писателят Георги Господинов, който дарява своите изключителни книги "Физика на тъгата" и "Всичките наши тела" с посвещение: За всичките наши деца, на фондация "Нашите недоносени деца" за човешкото, което отстоявате!


Много художници са съпричастни на недоносените деца и техните родители с картините си: Стилияна Узунова, Живка Маринова, Мария Райчева, Лилия Балева и Деляна Стоянова.

Известният музикант Дани Ганчев от "втората Тангра", промени българската популярна музика от естрада към европейските и световни стандарти, участва с фотография и тишърт на групата редом с разпределителя на националния отбор по волейбол Георги Братоев.

Той се включва за пореден път в благородна инициатива, катодарява своя фланелка, с която се е състезавал на Олимпийските игри в Лондон, за да се съберат средства за малките.

И тъй като сме съпричастни на всички родители, които живеят с тревогата, съпътстваща тези толкова трудни моменти около отглеждането и израстването на недоносени бебенца и деца от аутистичния спектър, ние от сайта Новите родители се включваме в търга с дарение на четири графики от художника Антон Петков.

Една от четирите графики на Антон Петков, снимка: Новите родители

Можете да се включите в търга утре, 13 декември, в ефира на Дарик радио и на Facebook страницата "Дарик благотворителен търг".

Коментари
Последни видеа