Откриха лесен начин да победим безсънието за две минути

Ползвали го дори военните в САЩ

08 юни 2019 г.

Илюстрация: Shutterstock

Милиони хора по света посреднощ се въртят в леглата си или обикалят ококорени из къщи, просто защото не могат да заспят, заради което страдат на следващия ден. Но ако ви предложат метод за лечение на безсънието, който позволява да заспите само след две минути? Оказва се, че такъв съществува и е използван от войниците в продължение на няколко десетилетия.

Потвърдено е, че тази технология отдавна е приета от американската армия, а ефективността й е оценена на 96% процента, НО след 6 седмици редовни тренировки.

И така - как да заспите за две минути?

Първо, трябва да отпуснете мускулите на лицето, които включват езика, челюстта и мускулите около очите.

След това трябва да отпуснете раменете толкова ниско, колкото ви е възможно, преди да релаксирате мускулите на ръцете.

Третата стъпка отключва дишането, затова трябва да отпуснете мускулите на гръдния кош и, на финалния етап - тези на краката. Но трябва да ги отпускате постепенно, като започвате от бедрата и се движите към стъпалата.

След пълното отпускане на мускулите на цялото тяло в продължение на 10 секунди трябва да освободите и съзнанието си.

Ако се вярва на книгите, съществуват три методики, които помагат в случая: първо, трябва да си представите себе си в кану по спокойна река или в езеро, в което се оглежда прозрачно чисто небе. Може да си се представите в хамак, докато се люлеете леко в тиха гора или на хладна полянка под дърво, слушайки пеенето на птиците и щурците. На края на метода трябва да се заставите да не мислите за нищо в продължение на 10 секунди. Лека нощ.

Текст: medikforum.ru, превод Надя Горанова

Коментари
Последни видеа