Проф. Кантарджиев: Скъпи майки, не пускайте децата си в моловете

Заради вълната от грип "Б", който поразява най-вече младите

09 март 2020 г.

Втората грипна вълна атакува. „ Децата не са били в контакт с този грип "Б" и затова те страдат най-много сега“, каза проф. д-р Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести в ефира на bTV, в коментар за втората грипна вълна и коронавируса.

„ Грипната ваканция дойде много добре, но искам да отправя една молба към майките и бабите им - скъпи майки, не качвайте децата си на аеропланите за Северна Италия. Не ги пращайте и в моловете. По-добре една разходка навън нищо, че вали. Ясно е, че на бабите им е по-лесно да пратят внуците на кино в мола вместо да ги гледат, но това не е правилно. Предполагам, че втората грипна вълна ще отшуми до 10 дни", прогнозира професорът.  

"Не всеки, който кихне, е заразен с коронавирус. Съвременният човек се разглези. Трябва да бъдем по-отговорни към собственото си здраве, към здравето на близките си и към общественото здраве. Българите трябва да бъдем малко по-дисциплинирани. Всички трябва да спазваме определени правила, като най-важното и просто е да си мием ръцете редовно", призова проф. Кантарджиев. 

Коментари
Последни видеа