Ще заспивате по-бързо и по-лесно вечер, ако знаете кой цвят да изберете

За стените в спалнята и за чаршафите

21 юли 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Да загърбят стреса от деня и да заспят в мига, в който се мушнат под завивката, за много хора е трудно постижимо. Мнозина се въртят цяла вечност в чаршафите, преди Сънчо най-сетне да ги споходи и пренесе в Царството на сънищата. При това е много важно да си набавяте достатъчно нощен сън. Тук ще ви издадем един прост трик, с който да прекратите това мъчение.

Който залага на сините тонове в спалнята си, тоест боядиса една стена в синьо или избере синьо спално бельо, ще заспива значително по-бързо, твърди калифорнийският психолог Стив Орма, специалист по ментално здраве и проблеми на съня. Когато го съзерцавате, този цвят забавя сърдечния ритъм и понижава кръвното налягане – две предпоставки за плавно преминаване към спокоен и здрав сън.

А ако искате още по-бързо да се озовете в прегръдките на Морфей, използвайте трика, предложен от Харвардския лекар д-р Андрю Уейл, с който ще успеете да заспите за 60 секунди. Вдишайте за 4 секунди, задръжте въздуха 7 секунди, издишайте за 8 секунди и повторете всичко четири пъти. Според Уейл след това ще се отпуснете и ще ви се доспи достатъчно, за да се унесете без проблем, пише Обекти.бг.

 

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.