Сутиен – дали да го нося ли

Как карантината промени отношението към бельото

28 юли 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

По време на карантината се чу призивът: „Без сутиен“ и стана много популярен. Два месеца по-късно дали тенденцията се запази?
Отговор дава френско проучване сред 3 018 души над 18 години.

Преди карантината едва 4% от младите момичета под 25- годишна възраст не носят сутиен, сочат данните. Оттогава процентът бързо се увеличава и вече е 18% . И не са само те.
Над 44% от всички французойки вече не използват сутиен. Това зависи много от обема на бюста.
Оказва се, че тези, които са с размер на чашката А, се отказват по-охотно от аксесоара дори и на плажа. Не са склонни да го насят в обществения транспорт и дори в градината.

Защо казват „не“ на сутиена

Тези, които оставят сутиена в чекмеджето, са водени от мотива, че той им стяга, пречи и запотява. Правят го, за де се чувстват по-комфортно. Това признават над 53% от анкетираните.
24% го правят, за да съхранят здравето си. Те са убедени, че сутиенът се отразява негативно на бюста. 
На другия полюс са тези, които не се отказват. 
Момичета под 25 години, които са резервирани към тенденцията „Без сутиен“ обясняват, че се страхуват да изложат на показ зърната на гърдите си, защото така могат да станат обект на сексуална агресия.

Бюстът - повод за посегателство

Гърдите, без значение дали са едри или по-скромни, винаги са били сексуален обект. Повод са за обсъждане, закачки и ... за сексуални аспирации. Това далеч не радва всички французойки.
Анкетата сочи, че повечето искат юридическа защита, а 58% настояват за закон, който да забранява в социалните мрежи да се появяват снимки, на които се виждат зърната.

Източник: Parents.fr

 

Коментари
Последни видеа