Весели шапки пазят дистанция между учениците в Китай

Най-малките отново в клас със самоделни шапки (видео)

06 май 2020 г.

Снимка: Twitter

Единствено в Китай пандемията от коронавирус дава ясни сигнали, че стихва, а животът се връща в нормалното си русло, макар и със спазване на доста предпазни мерки.

А на малките ученици вече е разрешено да се върнат в клас, но при едно условие ... да носят маски и специална шапка, която осигурява нужната дистанция между тях.


Снимка: Twitter

Ученици от училище в град Ханчжоу Hangzhou вече са със саморъчно направени весели шапки, от които стърчат еднометрови „уши“ . Те напомнят на хлапетата да спазват нужната дистанция помежду им. „Ушите“ са изработени от различни материали: картон, дърво и дори дълги балони.


Снимка: Twitter

Всяко дете само е измислило модела, разбира се с помощта на мам и татко. Затова всяка шапка е уникална, с различна украса и отразява интересите на всяко хлапе (вероятно и талантите на родителите) .

По думите на заместник директора на училището, децата сами са предложили този начин за напомняне, че е нужна дистанция, за да се гарантира максимална безопасност.
За да не допуснат връщането на заразата, всяка сутрин температурата на децата се мери, а учителите следят шапките да останат на главата им през цялото време.
Не е ясно дали други училища ще последват примера.
 

Коментари
Последни видеа