Велопоход „Заедно“ подкрепя хората с хемофилия

Събитието стартира на 23 април в три града

17 април 2017 г.

Българската асоциация по хемофилия за втора поредна година организира велопоход „Заедно“, който ще бъде едновременно в три града. Социално-спортното събитие стартира точно в 10:30 ч. в София, Пловдив и Варна. Сборният пункт в София са пилоните на НДК, във Варна – входа на Морската градина и в Пловдив – ул. "Съединение".

Тази година, паралелно със Световния ден на хемофилията - 17 април, с призива „Чуйте гласа им“ акцент на кампанията са девойките и жените с вродени нарушения на кръвосъсирването, съобщава nmd.bg.

Асоциацията иска да даде гласност на инициативите за осигуряване на необходимото лечение на хората с вродени нарушения на кръвосъсирването.

С похода „Заедно“ се набляга на велоспорта като препоръчителен и полезен за хората с хемофилия. Асоциацията работи за защита на правата и интересите им, акцентирайки принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, те могат да бъдат ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се модерно общество.

Организаторите канят всички на 23 април да поемат на велоразходката, за да се обединят в една кауза със сърце, която цели да повиши осведомеността, адекватното приемане и съпричастност в обществото ни.

Тази година призивът „Чуйте гласа им“ е насочен към девойките и жените с вродени нарушения на кръвосъсирването. Широко разпространено е погрешното разбиране, че въпросните нарушения засягат изключително мъже. Жените също страдат от тях.

Някои имат симптоми, подобни на мъжете и кръвоизливи, които могат да бъдат засилени по време на менструация и раждане, а други носят гена и не изпитват никакви симптоми, въпреки че като мъжете могат да предадат гена на децата си.

Коментари
Последни видеа