Гимнастика за бременни (видео)

Съветите на Ваня от Fit Baby Hot Mama

Снимка: Guliver / iStock

"Това е моят подарък за всички бременни момичета, които ми се довериха и спортуват заедно с мен. Естествено, всеки един може да се възползва от този подарък", казва Ваня Висарионова - създател и учител в студио Fit Baby Hot Mama. Тя учи майките как да възстановят естествената стойка на тялото си, за да изглеждат добре, за да бъдат здрави и, не на последно място - за да бъдат по-добър пример за децата си.

Упражненията са ви познати и са подходящи за всеки един триместър. Тренировката е кратка (около 30 минути) и включва предимно разтягане, но всички вече знаете колко е важно то и колко добре се чувствате след това. Към тренировката добавете и ходене по един час на ден. Това ще ви поддържа в тонус и ще помогне по-бързо да се възстановите след раждането. Препоръчително е да правите тренировката след разходката, но винаги може да го направите и обратно.

Ще ви е необходимо:

1. Свободно, проветрено пространство.
2. Свободно облекло. Без обувки, моля.
3. Постелка, килим или одеяло.
4. Тухличка за йога или кърпа навита на руло.
5. Стол.
6. За всеки случай си пригответе вода.
7. 30 минути свободно време 

Следвайте вашия ритъм и слушайте тялото си. Ако усетите дискомфорт или се изморите, си починете и след това продължете тренировката. Може да си пийвате по глътка вода, ако ви пресъхва устата. Възможно е в края на тренировката по време на дихателната практика леко да ви се завие свят. Ако сте с ниско кръвно, по-добре направете дишането седнали или легнали. Може да изпълнявате упражненията всеки ден, стига да имате време и сили.

Коментари
Последни видеа