Френски учен: Дами, изхвърлете сутиените от гардероба си!

Естествената гравитация поддържа гърдите в тонус

30 ноември 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Сутиенът само разваля бюста на дамите и вместо да го предпази от увисване, действа точно по обратния начин, установи френски учен, цитиран от в. "Дейли мирър".

Специалистът по спортна медицина Жан Дени Руйон провел тестове с 330 жени на възраст от 18 до 35 г. в продължение на 15 години. Той съветва всички дами да изхвърлят сутиените от гардеробите си и да не ги носят, пише Мениджър нюз.

Наблюдаваните от него жени били с различни гръдни обиколки. Но онези, които не носели сутиени, развили повече мускулна тъкан в тази област, радвали се на по-добър тонус на гърдите, като телата им давали нужната естествена поддръжка на бюста. Зърната на дамите без сутиен били разположени със 7 милиметра по-високо.

Носенето на сутиен, за да поддържа гърдите, да намали болките в гърба и да спре увисването им, е неправилно, според Руйон. Получава се обратният резултат. Това дамско бельо ограничава кръвообращението, спира развитието на мускулната тъкан и намалява тонуса на гърдите.

По думите на френския специалист "анатомически, медицински, физически гърдите нямат никаква полза от това да им бъде отказана естествената гравитация. Напротив, те се отпускат още повече при носенето на сутиен."

 

 

 

Коментари
Последни видеа