Точно това стои в основата на детска кухня „Ян Бибиян“, чието меню може да задоволи дори родителите на малчугани с по-специфични изисквания
Храненето с разнообразни продукти в ранна възраст създава добри навици у децата.
Снимка: Shutterstock
Плодовете и зеленчуците са източник на витамини, минерали и куп полезни вещества, които регулират работата на стомаха и на цялата храносмилателна система, а някои от тях дори разпалват апетита. Ако детето е здраво и няма алергия, консумацията на храни не е проблем. Разбира се, захранването и последващото хапване трябва да бъдат съобразени с възрастта и съответните изисквания. Понякога на новите родители е трудно да приготвят у дома прясна храна за детето. А когато то е и на по-специфичен режим на хранене, по различни причини, готвенето на цяло меню отнема време. И тук на помощ идва детска кухня „Ян Бибиян“.

Храненето е не само процес на задоволяване на организма и неговите подребности според възрастта. То създава и здравословни навици, изгражда вкус и помага на детето на расте. Именно това е основен принцип, залегнал в създаването на менютата на „Ян Бибиян“. А именно: да използват само пресни и качествени продукти. Освен това храната се приготвя ден за ден и след това тръгва към дома на мъничетата. Менюто е тристепенно и се състои от супа, основно и десерт. А рецептите за детската кухня се изготвят от Инструктор по хранене и са съобразени с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти. Така детето приема всички хранителни вещества, необходими за правилното му развитие и добро здраве.
Това прави храненето много по-лесно, а приготвянето на правилната храна вече не отнема време на родителите. Това освободено време е важно, тъй като те могат да го използват, за да играят с детето, да го учат на различни умения и да имат повече разходки на открито, когато времето го позволява. Прекарването на време заедно с малките е важно за тяхното развитие, тъй като повишава доверието, връзката между деца и родители, укрепва самочувствието и също така учи децата на важни умения, чрез примера на родителите.
Идеята на детска кухня „Ян Бибиян“ е да даде именно такова свободно време на родителите като им осигури разнообразна, вкусна и питателна храна. При това е не само за възрастта до 2 годинки, а от 7 месеца до 7 години, въвеждайки по най-правилния начин различните групи храни в менюто на малчуганите. И включвайки всички най-важни продукти за детското здраве.

Със захранването детето започва да получава ценни плодове и зеленчуци от природата.
Снимка: Shutterstock
През есенните месеци е много важно имунитета да бъде подсилен с помощта на повече плодове и зеленчуци. Това всъщност важи както за децата, така и за възрастните. За децата обаче е от изключително значение да не се пренебрегват разнообразните продукти, тъй като те сега растат и имат нужда от естествената защита и подкрепа, която природата може да им осигури. Детските менюта на „Ян Бибиян“ са съобразени и с това.
А как по-конкретно помагат плодовете и зеленчуците на децата? Освен многого витамини и минерали, на които са богати, ще ви изброим още няколко важни ползи, които показват тяхното значение за организма на малките.
Деси Тодорова
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари