8 начина да заздравите интимните мускули

За всякакви натури: мързеливи, стеснителни, разкрепостени, спортни…

17 март 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Редовните упражнения за укрепване на тазовото дъно облекчават менструалните болки, предотвратяват заболявания на половите органи, съхраняват младостта на гениталиите. С тяхна помощ можете да намалете риска от травми при раждането и бързо да се възстановите след това.

Млади, здрави момичета, което още не са раждали, също имат полза от тренировката на интимните мускули – чрез нея могат да увеличат своята чувствителност, да подобрят оргазмите си и дори да се научат да ги управляват.

Сред вариантите за упражнения на интимните мускули има различни - за мързеливи, стеснителни, за разкрепостени и за спортни натури.

1. Пишкайте, спрете, повторете

Това просто упражнение ще ви помогне да определите къде се намират мускулите, които трябва да тренирате. По време на уриниране задържайте урината в продължение на 3-5 секунди. Повторете това действие няколко пъти по време на едно ходене до тоалетната. Това е най-очевидният начин да забележите как работят вагиналните мускули.

2. Използвайте ръка

Още един начин да изследвате интимните си мускули е като поставите един или два пръста във влагалището си и опитате да напипате мускулите, да ги стиснете леко. Повторете движението няколко пъти – както при всяко упражнение, резултатът идва след редовни повторения.

3. Упражненията на Кегел

Това е най-ефективната тренировка за здраво тазово дъно, но внимание: ако решите да прилагате упражненията на Кегел, консултирайте се с вашия гинеколог, особено, ако сте бременни – през бременността те не са препоръчителни.

Има няколко вида симулатори на Кегел, например вагинални топки, а също и конуси, продават се в секс магазините. Преди да изберете конкретен вид стимулатор, допитайте се до вашия гинеколог.

Принципът на употреба е прост: ставате, отпускате мускулите си, поставяте топки във вагината и се опитвайте да ги задържите колкото можете по-дълго, за да стегнете влагалищната мускулатура. Правете това упражнение всеки ден.

4. Мобилен треньор

За тренировка по Кегел има разработени мобилни приложения. Те помагат да разберете по-добре техниката на упражненията и улесняват да спазвате режима. Има и симулатори за вибрации, свързани към смартфон. С тях можете да промените режимите на тренировка, да регулирате интензивността и да следите силата на мускулната компресия.

Снимка: Guliver / iStock

 5. Упражнения за укрепване на таза

Добавяйте и други, познати упражнения: стойка мост, приклякания до стената, подскоци. Тренирайте също гърба и долната част на корема, това също допринася за укрепването на тазовото дъно.

6. Йога

Много акани от йога задействат тазовата област Поза стол, поза война, саранчи и други стойки са много полезни за женското здраве, в това число и сексуалното. В йогата има специални практики за вагиналните мускули, които не е срамно да се изпълняват и на групови занимания.

7. Танци

Динамична салса и бачата, темпераментен рок, виенски валс, танго за грациозните и страстните, зумба - жанрът не е толкова важен, по-важното е, че танците са много ефективен начин да раздвижите всички мускули, включително интимните.

8. Пилатес

Този вид упражнения също помага и с тях можете да се заемете и през бременността, когато е особено важно да подготвите интимните мускули за раждането.

heroine.ru, адаптация Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа