Най-малката българска писателка – 7-годишната Стела

Още не ходи на училище, а вече написа собствена книжка, дарява пари от нея за приют за кучета

Стела обожава да рисува, да танцува, да свири на китара и да се грижи за животни

Чували ли сте за толкова малка българска писателка и художничка, каквато е Стела Тасева - само на 7 години? Ние не сме, но тъй като знаем колко хубаво рисува тя, научаваме новината, че е издала своя книжка не с изненада, а с голяма радост.

Стела през септември ще бъде в първи клас, обаче се вдъхновява отдавна от детските книги ("Вълшебна книжка 1 и 2") на майка ѝ Светла Иванова (певица, писател, йога инструктор и наш дългогодишен автор) и от илюстрациите на художничката и нейна учителка Мила Попнеделева-Генова и така решава да направи своя собствена книжка.

Дни наред Стела упорито рисува историята за необикновеното прасешко семейство, за което разказва в цели 24 страници. Първата творба на малката е с чувство за хумор и е хубав пример за децата, които не прекарват времето си само в игри на телефоните.

Книгата е направена по всички стандарти - с редакторско каре, баркод и цена - 7 лева, като част от средствата (1 лв. от всяка) малката писателка е решила да дари на приют за кучета, защото много обича животните. Останалите ще ѝ послужат за издаването на нова. Освен да стане добър художник и писател, другата ѝ мечта е свързана с грижи за животни в собствена ферма.

През свободното си време ходи на уроци по китара и художествена гимнастика и с радост посещава практиките по Въздушна йога за деца и Тананикаща йога на майка ѝ.

Представянето на първата ѝ самостоятелна книга „Животът на едно необикновено прасенце“ ще бъде на 18.06 от 18 ч. в място за родители и деца „Малки приказки“ (кв. Изток, ул. „Академик Методи Попов“ 1)

Стела ще предложи на малките си гости не само книжката и историята ѝ, а и ателие за рисуване и изработване на маски и прасенца от пластилин, както и любимата ѝ лимонада.

Тъй като местата са ограничени, можете да си запазите своето през бутона към събитието.

Коментари
Последни видеа

Разговор

19 октомври 2019 г.