Знаменитости, които лишават децата си от наследство

Тези известни хора са убедени, че младите трябва да постигнат всичко в живота сами

Стинг и съпругата му Труди, снимка: Guliver/ Getty Images

Никакви привилегии за децата – те трябва да знаят цената на труда, да не живеят с нагласата, че всичко им е поднесено на готово, да не се разглезват и да постигат всичко сами. Дали е правилна тази теза или не, всеки родител решава индивидуално, но именно такава философия изповядват напоследък прочути двойки.

Например актьорското семейство Мила Кунис и Аштън Къчър, като обявиха, че предпочитат да дадат парите си за благотворителност, вместо да ги оставят на наследниците си.  С уговорката, че винаги ще са насреща да помогнат, ако се наложи.

Сър Елтън Джон и неговата половинка Дейвид Фърниш също решиха да не завещават многомилионното наследство на музиканта на своите двама сина, родени от сурогатна майка, а ще им дават достатъчно пари, за да живеят добре.

И Стинг, със своите 400 милиона долара богатство е сред знаменитостите, които решиха да лишат децата си от наследство.

Певецът има голямо семейство. От първия брак с Франсис Томелти музикантът има син и дъщеря. Втората му съпруга Труди Стайлър роди четири деца. Но звездата е убеден, че няма да осигурява бъдещето на потомството си. Стинг веднъж говори за това в интервю за Daily Mail и спомена, че е уверен, че състоянието му ще се превърне в непоносима тежест за неговите наследници. Освен това той си спомня как е започнал от дъното и всичко, което има сега, е постигнал сам, без никаква помощ.

Създателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг и притежател на над 70 милиарда долара, също е сред родителите, които ще дадат богатството си за благотворителност. Неговите две деца няма да го наследят.

Присила Чан и Марк Зукърбърг, снимка: Guliver/ Getty Images

Специалистът по информационни технологии, заедно със Присила Чан, е подписал „Клетва на дарение“, в резултат на което всичките им богатства ще бъдат прехвърлени на фондация-спонсор на проекти, свързани с образованието, контрола на болестите и други проблеми. Докато двамата са живи, фондацията ще получи 99% от спестяванията им, а останалите ще могат да се наследят след смъртта им.

Един от най-богатите и известни готвачи на света - Гордън Рамзи, притежател на 160 милиона долара, вярва, че децата му не трябва да имат някакви по-особени привилегии от другите, само, защото са родени в неговото семейство.

Семейство Рамзи от ляво надясно: Гордън, Меган, Матилда, Джак, Холи и Тана Рамзи, снимка: Guliver/ Getty Images

Наследниците на британския готвач и телевизионен водещ и съпругата му Тана са петима, като петото е бебето Оскар, родено преди няколко месеца. Но порасналите например винаги пътуват в икономична класа, дори родителите им да летят в бизнес класа на един и същ полет. Гордън обяви, че ще завещае парите си на благотворителни фондации. Все пак Рамзи и жена му са склонни да платят 25% от апартамента на всяко дете.

Основната причина, поради която ексцентричният собственик на 25 ресторанта отказва да осигури децата си, е да не се разглезят. Той дори отказва да ги наеме на работа с мотива, че трябва да си проправят път в живота сами. От 16-годишна възраст Гордън си е самодостатъчен и иска децата му да бъдат също толкова целенасочени.

Източник, адаптация Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа