3 весели игри, които може да организирате на празника

Ето как да забавлявате малчуганите на Великден

Снимка: Shutterstock

За малките деца Великден е един от любимите празници, защото чукването на шарените яйца само по себе си е прекрасна игра. А и състезание, защото всеки иска да е избрал победителя.

Какво още може да им организирате, за да се забавляват на воля?

Предлагаме три весели и лесни за реализация идеи, които със сигурност ще допаднат на най-малките.

Търсене на пъстрите яйца

Ако живеете в къща с двор, решили сте да празнувате Великден при баба и дядо на село или наемате с приятели къща в някоя красива местност, тази игра е чудесен вариант за децата. В Западна Европа е отдавна популярна, а в някои страни е част от традицията на този ден. Защо и вие да не опитате?

Играе се много лесно и е наистина забавно. Трябва само тайно от децата да скриете боядисаните яйца на различни места из двора. Задачата на малчуганите е да ги открият и съберат. Печели онзи, който има на-много яйца в своята кошничка. След това разбира се със събраните яйца може да се преборите, но децата имат право да са първи в избора на яйце, не забравяйте.

Весела томбола

С боядисаните яйца може да си организирате и забавна томбола, в която да се включат и възрастните. Подгответе предварително някакви дребни награди, които да са по-скоро весели, отколкото нещо изключително ценно. Подберете и яйца, които да участват в томболата. Най-подходящи са тези с картинки, които децата преди това са украсили.

Направете отделен списък, в който да напишете коя картинка каква награда носи. Остава само всеки да си избере яйце от кошницата, след което да види какво още печели. За да усложните леко томболата, а и за да стане още по-весело, може наградата да не се дава лесно, а човекът да трябва да направи нещо – например 3 подскока на място, да разкаже нещо весело или да изпее песен.

Заешка надпревара

Още един вариант, подходящ ако сте някъде на открито, независимо дали е у дома или на пикник.

За нея обаче ви трябват няколко чувала от текстилна материя, които може да украсите с апликации на зайчета. Ако намерите и диадеми със заешки уши, може да изненадате приятно децата и с подходяща украса на главите.

Задачата им е да влязат в чувалите, след което подскачайки с тях на два крака да стигнат до финала на състезателната отсечка, която сте определили. И да паднат, то ще е върху меката зелена тревичка, така че няма опасност. Но пък е толкова весело и… заешко.

По материали от Nostro figlio

Коментари
Последни видеа