Мелина Гейтс: Най-важното, което ни поддържа заедно с Бил

Кой е "Светият Граал" във всяка връзка

21 февруари 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Едно от най-богатите семейства в света - това на Бил и Мелинда Гейтс  през годините премина през огромно количество труд, управление на колосални финансови и други активи и личен път. И двамата останаха заедно. Както при други двойки със семеен бизнес, те привличат световното внимание с реакциите си, проблемите, с които се ангажират да се борят и с помощта към уязвими групи на планетата, с каузите, които смятат за важни и с нещата, които посочват, че ще имат отношение към развитието на човечеството. 

Какво ги крепи заедно при цялата независимост в начина на живот, която биха могли да имат, и времето, което влияе на всяка връзка? Мениджър нюз разказва:

Двамата структурираха тазгодишното си писмо до фондацията си "Бил и Мелинда Гейтс" под формата на въпроси и отговори. Един от въпросите, на които отговарят в него, бе "Какво става, ако двамата не сте на едно мнение по даден въпрос?"

Мелинда Гейтс дава отговор, който показва фундамента, скрепяващ ги през годините: "Ние сме единодушни за основните ценности". 

Тя разказва за сватбен подарък, който са получили и символизира тази идея - скулптура на две птици една до друга, гледащи към хоризонта. "Сещам се за нея през цялото време, защото на фундаментално ниво ние гледаме в една посока", казва тя, цитирана от Business Insider. 

Да намериш партньор, който споделя същите основни ценности, каквито и ти имаш, е "Светият Граал" на връзките, потвърждава психологът и основател на института в САЩ Couples Institute Питър Пиърсън. Той добавя, че ценностите са нещо различно от интересите.

Например, ако човек обича да ходи на концерти, а партньорът му - не, това не означава задължително, че двамата не са един за друг. Всеки би могъл да намери приятели, с които да бъде на концерти и пак да има успешно семейство. Но пък ако човек е обсебен от идеята да печели пари или да се сдобива с повече власт, а партньорът му се чувства добре на мястото, където се намира, това би могло да създаде проблем. 

В книгата си "30 Lessons for Loving" професорът от Университета "Корнъл" Карл Пилмър достига до същото заключение: за важността на основните ценности, посочено от Мелинда Гейтс. Той споделя, че 86-годишен мъж веднъж му е казал, че е най-важно в живота да намериш партньор според това за какво го е грижа, как той гледа на света и какво за него е важно. Пилмър препоръчва на двойките, преди да сключат брак, да си поговорят за ценностите си.

Друг възрастен мъж, на 80 години, му е споделил в практиката му за какво става дума съвсем честно: "Ако сте различни типове личности и имате различни представи за това какво е правилно и какво грешно, какво искате да правите и какво не, още от самото начало, нещата няма да стават добре. Всъщност, те ще вървят надолу. Затова помислете". 

Коментари
Последни видеа