Бебешки и детски вещи - 10 трика, за да ги продадем изгодно

Съвети за начинаещи

Снимка: Guliver/iStock

Обяви за продажба на детски дрехи и аксесоари се окачваха в млечните кухни, детските поликлиники и градини, въобще – по местата, където се навъртат родители, но така беше по времето на нашите майки. И сега може да ги мернем тук-там на подобни места, но вече има доста по-лесни начини да продадем непотребните и омалели вещи, бебешките играчки на порасналото ви дете - онлайн.

Когато обаче човек няма опит с търговията и не е имал вземане-даване с непознати, рискува да не успее в начинанието си. Затова са и следните съвети – ще помогнат и двете страни да останат доволни:

Най-напред трябва да прецените дали искате да продадете нещата бързо или скъпо. Може нещо, което предлагате, да е много хубаво, но да минат месеци и даже години, докато се намери кой да ги оцени. Така че ако бързате да разчистите шкафовете, намалете цената.

Изучете пазара – колко струват подобни вещи във вече съществуващите обяви? Имате оправдание да завишите цената само, ако сте убедени, че вашият модел е рядък, че предметът е съвсем нов и е по-хубав от предлаганите.  

Продавайте творчески. Обявата ви, публикувана в обикновен сайт за продажби, може да не стигне точно до тези, които търсят точно това. Много е удобно да използвате майчинските форуми и специализираните групи в социалните мрежи – там можете да споделите различни неща и да зарадвате други родители. Фокусирайте се в групите от вашия район по-местоживеене - така е вероятно да улесните и двете страни.

Започнете с хубава снимка – колкото е по-качествена и креативна фотографията, толкова по-голям е шансът ви да успеете. Снимайте обектите на добре осветени места, в приятна атмосфера, например бебешката количка не в разбутано антре, а на живописна алея в парка. Важно е снимките да бъдат актуални и на тях да личи добре всеки детайл.

Обмислете добре описанието – то трябва да включва всичко важно за предмета: дали и колко е използван, име на марката, точен размер, предимства. Помислете и как ще го предоставите – дали с куриерска фирма, по пощата, дали купувачът ще дойде у вас да го вземе или ще се срещнете някъде.

Не забравяйте за отстъпките - те могат да бъдат обвързани с някакво условие: например покупката на няколко неща едновременно или във връзка с доставката. Важно: не се доверявайте на хора, които решават да отложат покупката.

Съобразете се със сезона. Колкото и да са хубави шейната, пухенките и ботушите, няма да предизвикат интерес, ако ги предложите през лятото и обратно, затова обявете продажбата в точния момент.

Снимка: shutterstock

Не режете етикетите – те са единственото доказателство, че нещо е наистина ново. Добре е да пазите и бележките за покупката, за да докажете, че е използвано съвсем малко.

Снимайте предметите непосредствено преди да ги предоставите на купувача – така може да избегнете неприятни ситуации, например, ако след няколко часа поиска да върне предмета, защото, примерно, липсва копче.

Пазете се от мошеници – ако ви привеждат пари по карта, помнете, че на купувача не му е нужен специалния код на обратната страна на картата, нито есемес-съобщение от банката. Най-внимателните продавачи, които продават редовно различни неща, си имат отделна сметка за целта. Помислете как да се застраховате срещу измами и да запазите в тайна личните си данни.

Източник: detstrana.ru

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.