Как да преодолеем срамежливостта?

Тези 5 хитрости ще ви помогнат да изглеждате невероятно самоуверени, дори и да не се чувствате по този начин

08 ноември 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Ако пращите от самочувствие, няма смисъл да четете по-нататък. Но ако сте от хората, които искат другите да ги забелязват по-често, ала не знаят как да привлекат вниманието им, вие сте на правилното място. Защото със следните пет хитрости ще изглеждате невероятно самоуверени в техните очи – независимо дали в действителност сте или не сте.

Снимка: Shutterstock

1. Гледайте събеседника си в очите

Според сайта businessinsider.de всъщност не е задължително да гледате събеседника си в очите, когато искате да излъчвате самоувереност. Защото директният зрителен контакт не е лъжица за всяка уста. Това обаче не е беда, тъй като с някоя и друга хитрина може да се справите чудесно и като го избегнете. Един от начините е да фиксирате погледа си между очите на събеседника. Друга възможност е да местите поглед между очите, носа и устата му на всеки две секунди, за да обхванете накрая цялото му лице, преди за започнете отначало. Която и хитрост да изберете, все е по-добре, отколкото да се втренчите засрамено в пода.

2. Стойте изправени

Не напразно думи като „прегърбен“ или „умърлушен“ имат негативен нюанс. Тъкмо по тази причина трябва да внимавате стойката на тялото ви да не изпраща подобни сигнали. Девизът гласи: „Стойте изправени!“ В никакъв случай обаче не бива да изглеждате сковани. Упражнявайте позата си пред огледалото, като изпънете рамене назад и изпъчите гърди, но така, че от вас да струи непринуденост. Хора, чиито рамене едва ли не са се сраснали с ушите, излъчват плахост, а не самоувереност.

Снимка: Shutterstock

3. Обърнете внимание на краката

Въпреки че се намират в долния край на тялото, не бива да ги пренебрегвате. Дръжте ги леко разкрачени, когато се изправите пред събеседника си. Стъпалата трябва да се намират на една линия с раменете. Ако сте прави, не заемайте стойка „мирно“, а ако сте седнали, не кръстосвайте крака. Докато първата поза излъчва неувереност, то втората създава впечатление, че се затваряте в себе си. И още нещо: когато върховете на стъпалата са насочени към събеседника, това показва, че проявявате интерес към него.

Продължението четете в Обекти.бг

 

Коментари
Последни видеа