„Купувам българско“ на Коледен фермерски пазар

Новите родители препоръчват

18 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

В момента подреждат сергиите на столичната ул. "Оборище" - между бул. „Васил Левски“ и храм-паметника „Св.Александър Невски“ за Коледния фермерски пазар, в който активно ще се включи кампанията на новините на БНТ 2 „Купувам българско“. Той се открива само за един ден, на 18 декември от 11:00 до 19:00 ч.

Тв кампанията дава възможност на производители на местни продукти, храни и занаятчийски изделия да достигнат по-лесно до потребителите в навечерието на празниците, заедно със Столична община, столичните пазари и „Хранкооп - София“. На 5 щанда екипът на БНТ2 ще представи производители, които се присъединиха към каузата „Купувам българско“. Те вече гостуваха на коледните базари в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.

Предпразничната традиция на фермерсите пазари е популярната в редица европейски градове и вече и у нас дава шанс на редица български производители да достигнат директно до своите клиенти, а на посетителите – да осигурят за празничната си трапеза български плодове и зеленчуци, вина, млечни и месни деликатеси, пчелни продукти и сладкиши.

В специална арт зоната ще се предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и коледна украса.

 

 

 

Коментари
Последни видеа