Майка разработи 2-седмично меню за карантината

За да храни здравословно, но евтино семейството

28 март 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Британска майка разработи схема, която ѝ позволява да храни здравословно, но евтино семейството по време на карантината. Лорна Рич успя да се съобрази с наложените ограничения да пазарува рядко, без да лиши децата си от добро хранене.

Карантината принуди семействата се ограничават: хората се стремят да пазаруват възможно най-рядко и избират продукти, които могат да се съхраняват по-дълго. А сега се налагат и икономии, заради ограничения бюджет.

Ето какво включва списъкът на Лорна за нужните продукти: мляко, замразени плодове и зеленчуци, мюсли, месо, което може да се замрази, а след това да се готви.
От пресните плодове тя предпочита да купува ябълки, защото се съхраняват по-дълго в хладилника и зелени банани, които могат да доозреят и в дома.
Тя прави меню за 2 седмици, за да може да осигури разнообразие и баланс. Два пъти в седмицата приготвя паста или котлети със замразени зеленчуци и десерти със замразени плодове.

Според нея в кухнята задължително трябва да има тези 5 продукта: замразени зеленчуци, зърнени и бобови храни, консервирани домати, кубчета бульон, мюсли. А в подготовката на менюто и в готвенето тя ангажира и децата, разказва вестник The Sun.

 

Коментари
Последни видеа