С дъх на Коледа: Джинджифилови сладки с мед и канела

Рецепта от Работилница за здравословна храна, която ще участва в София десерт фест

20 ноември 2017 г.

Евгения Петкова - управител на Работилница за здравословна храна „Мед и Канела”, предоставя рецепта за божествени канелени сладки, каквито можете да си приготвите за една по-задушевна Коледа.

Необходими продукти:  200 г пълнозърнесто пшенично брашно, 30 г какао (3 супени лъжици), 1/2 чаена лъжица канела, 1/4 чаена лъжица прясно смляно индийско орехче, щипка карамфил;

1/4 чаена лъжица сол, 1/2 чаена лъжица бакпулвер, 150 г меко масло, 100 г нерафинирана тръстикова захар, 1 яйце, 50 г мед, 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил

Приготвяне: В купа се смесват брашното, какаото, подправките, солта и бакпулверът.

Маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем. Добавят се яйце, мед и джинджифил, разбиването продължава, докато сместа стане еднородна. Към нея по малко се добавя брашното. Замесва се меко тесто. Тестото се увива в прозрачно фолио и се охлажда поне за един час.

След това тестото се разточва на дебелина 3-4 мм. Изрязват се различни форми (по желание – с коледна фигурки) и се подреждат в тава върху хартия за печене.

Фурната се нагрява на 180°C. Сладките се пекат за 10 минути.

Изрязват се различни форми (по желание – с коледна фигурки) и се подреждат в тава върху хартия за печене.

 „Мед и Канела” ще представи здравословни ръчно приготвени продукти на своя щанд по време на София Десерт Фест от 24 до 26 ноември в Изложбена зала ЦУМ (вход откъм Централна баня).

Любителите на десертите ще могат да се насладят на торти, пасти, сладкиши, сладолед на топчета, шоколад и шоколадови изделия; баклави, локуми; напитки – вино, кафе, чай; бутиков мед, тахан, ядки и др., които изложителите са подготвили за събитието, както и на много изненади, вкусни и привлекателни предложения, специални намаления и дегустации.

Ето кои още ще участват: Elizabeth luxury chocolate с гурме предложения; бутикови торти "Нектар"; сладка магия за специални моменти с десертите на Sugarella Cakes and Bakes; истински decadent шоколад от Modica Artisan Chocolates; традиционни ориенталски сладкарски изделия - турски локум, памук-халва “Пишмание”, джезерие от Лукерия; пухкави домашни печива с вълшебни подправки от Работилничка за сладки моменти; сладолед на топчета от MiniMelts Bulgaria и др.

Пълен списък можете да видите тук.

Работното време е от 10.00 до 19.00 ч.

Коментари
Последни видеа

Свободен избор

16 септември 2021 г.

Изгрев

30 август 2021 г.