Колко е важна семейната вечеря?

Американски учени със заключение по темата

Снимка: Guliver / iStock

Съгласно отчет, представен от Corporation for National and Community Service, 88% от семействата в САЩ се събират за вечеря около пет пъти седмично, пише riafan.ru. След редица експерименти, изследователите стигнали до извода, че да се прекарва време с близките на вечеря е не само приятно, но и полезно.

Децата, които имат такава възможност, по-рядко се сблъскват с алкохолизъм, тютюнопушене, наркотици и ранен секс. Тийнейджърите, които прекарвали вечерите си в семеен кръг, имали по-висока самооценка и страдали по-малко от депресии. Разговорите със семейството спомагали за успеваемостта на детето в училище, както и за творческото му развитие.

Експертите привлекли за научното изследване семейства с различен икономически статус и националност, като всички разполагали с едно дете в подрастваща възраст. Учените споделят извода си, че няколко десетилетия по-рано семейните вечери били обичайно явление. Но в момента родителите са толкова заети, че не намират време да се съберат с децата в края на деня.

Надя Горанова

 

 

Коментари
Последни видеа

Няма време

05 декември 2020 г.