7 идеи за перфектен семеен пикник

Сега е времето да си организирате забавен излет сред природата

05 септември 2020 г.

Снимка: Shutterstock

1. Изберете подходящо място

Изборът на място е 50% от идеалния пикник. Но това е и най-сложната част. Първо трябва да решите какъв да бъде пикникът: градски (на някоя голяма и озеленена тераса), сред природата, надалеч или наблизо, в кварталния парк или край река, а защо не и на тайно място, което да бъде изненада за всички. При избора е много важно да проверите как се стига до избраното място и дали всеки може да го направи лесно. Ако някой от поканените не разполага с кола, би било добре да помислите и за организиране на транспорта.

2. Организация

Всичко трябва да се планира внимателно – от времето, необходимо за стигане до мястото, до храната и поканените хора. Когато правите списък на гостите си, помислете добре дали са подходяща компания един за друг. Вероятно многото деца няма да допаднат на приятелите ви без деца, а по-възрастните ще се уморят, ако трябва да вървят по-дълго и с темпото на по-младите. Идеята на пикника е да се забавлявате. Не забравяйте да вземете предпазни средства срещу слънцето, вятъра или насекомите, за да сте подготвени и за такива случаи.

Снимка: Shutterstock

3. Избор на менюто

Това трябва да се направи поне седмица предварително. След като оформите менюто, може да разпределите задачите между част от поканените. Идеята на пикника е да има разнообразни храни, което е прекалено трудоемко за един човек. Освен това тези храни трябва не само да се приготвят, а и да се опаковат и приберат на хладно. Не забравяйте да осигурите и различни допълнителни съдове и аксесоари за еднократна или многократна употреба. Ако планирате да пиете вино например, задължително трябва да имате и тирбушон. Обърнете внимание и на трайността на храната. Имайте предвид, че след като бъде извадена от хладилника, тя трябва да се консумира най-много до 2 часа, а в топъл ден – до час и половина.

4. Покани

Добре е да изпратите и покани на гостите. Това ще превърне пикникът в нещо наистина специално. А и така хората ще знаят кога, в колко часа и къде да отидат. Това ще им помогне да съобразят и облеклото си. За да има смисъл от поканата, тя трябва да бъде получена седмица по-рано. Освен, ако не планирате изненада. Но в такъв случай трябва добре да познавате всички, за да сте сигурни, че ще им хареса.

5. Кош за отпадъци

В никакъв случай не оставяйте боклук след себе си. За да не се чудите къде да приберете всичко излишно, носете задължително достатъчно торби, които да бъдат вашия кош за отпадъци. И не ги оставяйте на мястото. Идеята е не само да си съберете боклука, но и да го отнесете там, където му е мястото.

6. Тематична декорация

Така пикникът ще бъде не просто интересен, а и ще има цялостен завършек. Може да импровизирате и да направите декорация според сезона, повода, присъстващите или нещо друго, което ви е вдъхновило. Всъщност пикникът може да бъде и официално съобщаване на роднините или приятелите, че очаквате бебе.

7. Игри

Непременно помислете за занимания – както за най-малките, така и за по-големите. Пикникът е и забавление. А най-забавно е като включите всички в обща игра.

По материали от Nostro Figlio

Коментари
Последни видеа