С дъх на Коледа: Шоколадови трюфели

Рецепта от Работилничка за сладки моменти, която участва в София Десерт Фест

17 ноември 2017 г.

Добра идея за сладък живот в празничните дни ни дава Албена Стоянова, майстор-сладкар в Работилничка за сладки моменти, която е сред участниците в предстоящия София Десерт Фест.

Шоколадови трюфели с коледен аромат

Необходими продукти: 300 г черен шоколад, 100 мл. готварска течна сметана, канела, ром, смлян карамфил, шоколад за украса

Приготвяне: Шоколадът се натрошава в купа и се залива с кипналата сметана. Добавят се подправките и се разбърква до гладка смес. Оставя се в хладилника за една нощ.

На следващия ден с лъжичка се гребва и се оформят с ръце малки еднакви топчета. Прибират се в камерата да стегнат и след това с помощта на виличка се потапят в разтопен шоколад.

 

Фестивалът ще се проведе от 24 до 26 ноември в изложбена зала ЦУМ /вход откъм Централна баня/. Изложението ще е отворено за посетители от 10.00 до 19.00 часа. 

Любителите на десертите ще могат да се насладят на торти, пасти, сладкиши, сладолед на топчета, шоколад и шоколадови изделия; баклави, локуми; напитки – вино, кафе, чай; бутиков мед, тахан, ядки и др., които изложителите са подготвили за събитието, както и на много изненади, вкусни и привлекателни предложения, специални намаления и дегустации.

Допълнителна информация - тук.

 

Коментари
Последни видеа

Свободен избор

16 септември 2021 г.

Изгрев

30 август 2021 г.