Сара Мишел Гелар за следродилната си депресия

Актрисата се включи в дебата за здравеопазването в САЩ

Снимка: Guliver / Getty Images

Сара Мишел Гелар се присъедини към звездите, които застанаха срещу новия план за здравеопазването в САЩ, който Републиканците искат да прокарат в Сената, пише people.com. По този повод актрисата от "Бъфи, убийцата на вампири" сподели за следродилната депресия, която имала, след като родила дъщеря си Шарлот Грейс, днес на 7 и половина годинки, от брака си със съпруга Фреди Принц Джуниър.

"Прекрасно е да имаш деца, това променя живота ти, но е рядкост да си подготвен за родителството", написа Гелар в своя Isntagram.

"Обичам децата си повече от всичко на света. Но, както много други жени, и аз страдах от следродилна депресия, когато родих за пръв път. Потърсих помощ, справих се и оттогава всеки ден е като най-хубавият подарък, който съм получавала. Всеки, който минава през това, трябва да знае, че не му се случва само на него и наистина в един момент става по-добре. И, ако вярвате, че следродилната депресия трябва да бъде покрита от здравната ви застраховка, отделете си секунда и пишете на callmecongress.com.

Къртни Кокс, Брайс Далас Хауърд и Дрю Баримор са сред звездите, които открито говориха за следродилната си депресия през годините.

"Имах наистина кошмарна следродилна депресия и това ме ужаси... На никого не казах", сподели Адел пред Vanity Fair миналия октомври. "Това, мисля, е нещо, за което трябва да се говори, и жените трябва да знаят, че не са сами. Хората си мислят, че това не е реално, не е истинско, че е нещо, което са си измислили. Това не е вярно. То е абсолютно неконтролируемо, действително болезнено и страшно, и жените имат огромна нужда от помощ", казва Хейдън Пенетиър.

С новия Закон за здравеопазването в САЩ, който миналата седмица мина в парламента, щатите биха дали на застрахователите възможността да начисляват по-високи премии за "предварително съществуващи състояния". Тъй като застрахователите сами определят какво се смята за "предварително съществуващо състояние", следродилната депресия може да се окаже в списъка.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа