Грандиозен танцов флашмоб открива Европейска седмица на спорта

На 10 септември може да танцуваме с ентусиасти от 27 държави на една и съща музика

08 септември 2016 г.

Задава се порой от бурни танци! Да си знаете отсега - точно по обед на 10 септември, в 12:00 ч., може да се слеете с най-голямата европейска инициатива, която поощрява активния начин на живот и гони голяма цел: „100 милиона повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г.”

България ще се присъедини към #BeActive FlashMOVE и заедно с 27 държави ще участва в най-големия танцов флашмоб от хиляди едновременно танцуващи ентусиасти в над 70 града по цяла Европа. FlashMOVE ще отбележи началото на Европейската седмица на спорта - инициатива, подкрепена от Европейската комисия. През последните три години танцовият флашмоб се е състоял в 20 държави по цяла Европа, където повече от 6500 участници са се забавлявали в един общ танц. Инициативата е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а координатор за България е Сдружение БГ Бъди активен.

У нас кампанията се организира от 2012 г., за да повиши информираността за ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да подобри възможностите за достъп дотях.

Тази година FlashMOVE събития ще има в Плевен, Сливен, Казанлък, Свищов, Карлово, Сопот, Монтана, Горна Оряховица, Ямбол. Откриващото събитие ще е в Пловдив, където пред Общината (пл. "Стефан Стамболов") от 11:00 ч. ще бъде даден официалният старт.

В общата хореография ще се включат 11 спортни и танцови клуба, както и ученици от спортно училище "Васил Левски". FlashMOVE ще завърши с танцов концерт, в който клубове ще представят собствените си стилове танци. 

Всички желаещи да се присъединят към най-големия европейски танцов флашмоб могат да изберат събитието, в което да вземат участие сред повече от 150-те регистрирани FlashMOVE събития по цяла Европа, както и да регистрират свое на http://flashmove.nowwemove.com/register/. Хореографията на общия танц на #BeActive FlashMOVE 2016 е лесна и бърза за научаване и е приспособена за хора от всички възрасти. Видео ръководство за разучаване на стъпките може да бъде намерено на уеб страницата на инициативата http://flashmove.nowwemove.com.

 

Коментари
Последни видеа