Български и чужди шедьоври в Салона на галериите

Новите родители препоръчват

21 октомври 2016 г.

Пластика от изложбата на големия скулптор Емил Попов 

Имате ли време да разгледате изложбите в Салона на галериите, който започна в НДК? Намерете, тъй като там могат да се разгледат действително много ценни неща, а да се съберат толкова значими произведения на едно място си е събитие в българската култура.

Новата пластика "Конникът", която скулпторът Емил Попов дари на НДК, украси пространството пред Двореца.

Сред изложбите е тази на талантливия скулптор проф. Емил Попов „Проекти и други” в Мраморното фоайе на Двореца. Тя е от съпътстващата програма на Салона, в който над 30 галерии от страната си дават среща с ценителите на изобразителното изкуство.

Можете да видите произведения на знакови български художници: Магда Абазова, Георги Божилов-Слона, Димитър Казаков- Нерон, Румен Скорчев, Вихрони Попнеделев, Рада Цанкова и много други.

Уникална е възможността да се разгледат и колекциите с холандска живопис от XVII и XVIII век на галерия Униарт и графичната сбирка на Ателие-колекция на Светлин Русев с шедьоври на Гоя, Рембранд, Дюрер и Кете Колвиц.

За първи път тази година са представени и три европейски галерии –  от Виена, Базел и Братислава, Салонът продължава до 24 октомври.

Източник: НДК

Коментари
Последни видеа