Малък баскетболист с голям житейски урок

Дарява всичките си събрани парички за лечението на парализирания Владимир Цеков

08 октомври 2019 г.

Снимка: Facebook

"Има надежда! Деветгодишен баскетболист дарява всичките си събрани пари за лечение на парализирания Владимир Цеков." Това написа Иво Сиромахов в своя профил във Facebook, с което ни осмисли не само деня, но и седмицата, както е написала в коментари под поста една от прочелите прочувственото писмо на малкия:

"Здравей, аз съм на 9 г. и тренирам баскетбол от 4 г. в Спортни таланти. Освен на техники тренерите ни учат да бъдем добри и да си помагаме и че ако сме единни винаги можем да победим.“, пише малкият и продължава: „Изпращам ти всичките пари, които съм събрал, и се надявам да помогна. Нека победим заедно. Пожелавам бързо възстановяване и много скоро да се видим в залата.“

Снимка: Facebook

Детето е украсило писмото си с баскетболни топки и емотикон усмивчица, а неговият толкова мил жест - да дари всичките свои 323, 34 лв., е не само трогателен, но и голям урок.

Писмото на малкия баскетболист очевидно е по повод благотворителната кампания за набиране на средства за председателя на Съдийската комисия по баскетбол Владимир Цеков, който на 2 юли 2019 г., ден преди да навърши 50 години, претърпя тежък инцидент с мотор, в резултат на което е парализиран от гърдите надолу.

Голямо "Браво" от нас за прекрасния малък спортист, подписал се с инициалите  Л. У. 

 

Коментари
Последни видеа