5 идеи за семейно „Предизвикай се с кауза“ на 30 май

Планирайте семейно предизвикателство за последната неделя на май и подкрепете качественото образование за всички ученици в България

Снимка: "Заедно в час"

С наближаването на почивните дни, все по-хубавото време и „Предизвикай се с кауза“, решихме да споделим нашите топ 5 идеи за това как можете да прекарате последния уикенд на май с кауза и много положителни емоции за цялото семейство.

Какво е Предизвикай се с кауза

„Предизвикай се с кауза“ е нестандартно спортно събитие, което ще се проведе на 30 май в различни точки на България и света. Целта на инициативата е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка.

Всички, желаещи да се включат, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието със символично дарение за „Заедно в час“. Децата под 18 години участват без регистрация, а всяко записване на сайта носи и възможност за спечелване на повече от 100 страхотни награди.

Регистрирайте се тук - https://zaednovchas.bg/sport/

И нашите 5 идеи, които да осъществите в този ден

1. Семейна разходка с планинско предизвикателство

Разходката сред природата има няколко основни предимства - чист въздух, разнообразие и възможност за всеки член от семейството да се раздвижи след дългото стоене пред екрана около пандемията, било то заради дистанционното обучение или работата от вкъщи.

Денят на „Предизвикай се с кауза“, 30 май, е неделя, така че идеално може да се съчетае с дълга семейна разходка сред природата. За да направите разходката по-предизвикателна, планирайте по един преход из различни места в България за всеки уикенд до 30 май, като по този начин хем ще опознаете нови забележителности, хем ще се подготвите и по-добре физически.

Разновидности за ентусиасти:

- Велоразходка в планината или в любима местност;

- Най-много изминати километри за ден (в града или на друго място);

- Каране на ролери;

- 5 планински върха за 5 седмици през май;

- Изкачване на най-високия връх на Балканите – Мусала, или друг емблематичен връх.

2. Децата учат възрастните

Ако искате да разнообразите начина си на комуникация с децата, да прекарате смислено време заедно и истински да се забавлявате, сега е моментът да се предизвикате с кауза, като провокирате вашите деца да ви научат на любимия си спорт, танц или дори как да си правите tik-tok видео.

Дайте си време до 30 май и разучете любимата дейност на своето дете, а на 30 май се забавлявайте заедно.

3. Бебеносене - семейно и с приятели

Родителите на най-малките също могат да се предизвикат взаимно. Знаем, че младите майки прекарват много време в бутане на колички и носене на малките човечета.

Сега е моментът да си поставите и измерима цел - в километри, крачки или обиколени паркове с най-новите членове на семейството. Поканете във вашето предизвикателство да се включат и приятели и ето, че освен предизвикателство с кауза, може да направите и група за споделяне и обсъждане на важни и интересни теми.

4. Предизвикателство за ново спортно хоби

Ако детето ви не тренира нещо конкретно и не се интересува от спорт, сега е моментът да го разпитате и да се предизвикате взаимно с нещо, което винаги ви е изкушавало, но не ви е оставало време да разучите.

Ще се изненадате колко приятно може да си прекарате дори да инвестирате по 20-30 мин на ден в своето предизвикателство.

5. Стари играчки, нови трикове

С втората идея, която ви споделихме, ви провокираме да влезете в обувките на своите деца, но какво би станало ако вие провокирате цялото семейство да влезе във вашите детски обувки с позабравени „играчки“ и игри.

Сега е моментът да покажете колко добре можете да скачате на въже, да въртите обръч или да скачате на дама, нарисувана с тебешир на асфалта. Ако сте истински ентусиасти, може да си направите семейна битка - възрастни срещу деца - кой ще направи най-много подскоци или завъртания на обръча. Готови ли сте да се предизвикате?

Ако харесате някоя от тези идеи или ви хрумне друго семейно предизвикателство с кауза, не се колебайте да ни споделите със снимка или тагване в социалните мрежи.

Не забравяйте също да се регистрирате предварително на https://zaednovchas.bg/sport/, като заявите своето предизвикателство.

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.