Да изкачиш Черни връх с колело

Състезанието е в няколко възрастови групи

19 октомври 2017 г.

Снимка: Shutterstock

Предизвикателството да изкачиш 2290-те метра на най-високия връх на Витоша, а след това да се спуснеш обратно предстои -  на 21 октомври, събота се организира 14-ото издание на вело рали „Черни връх“. 

Състезанието се прави съгласно правилника на Международната велосипедна организация за планинско колоездене, застраховането е задължително. Таксата се заплаща в магазин DragZone на бул. „България“, блок 7А до 19 октомври. Планинска застраховка може също да се плати в магазина. Крайният срок за подаване на заявки и заплащане на таксата за участие е днес, 19 октомри.

В състезанието ще има няколко възрастови групи: девойки, момчета, юноши, младежи, жени, мъже и ветерани. Ще има и отборно състезание. Ако в една категория има по-малко от 5 участници, организаторите си запазват правото да ги обединят в класирането с друга група.

Всеки състезател е длъжен да бъде екипиран с каска и ръкавици, да е попълнил декларация за физическо здраве и умения с велосипед, да участва с изправен планински велосипед. Препоръчително е всички да са с мобилни телефони със заредени батерии за връзка в случай на нужда. За юноши под 16 години е необходима писмена декларация от родител.

Снимка: Facebook

Състезателят трябва да финишира с велосипеда, с който е стартирaл. Класирането е индивидуално и отборно по време. Победители ще бъдат излъчени от всяка възрастова група и категория. Всички завършили от първо до трето място ще бъдат наградени с купи, медали и ваучери.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа