Играта на покемон сближава родители и деца

Изследователи за ползите и рисковете

02 април 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Играейки Pokemon Go, семействата прекарват повече време заедно. Това укрепва връзката между деца и родители и ги насърчава да прекарват здравословно повече време на чист въздух и заедно, сочи проучване на Вашингтонския университет, цитирано от Deccan Chronicle.

Покемон манията отскоро завладя света. Новото смартфонприложение ангажира вниманието на деца и възрастни, които ловят виртуални дребосъци.
Какви са ползите и рисковете, проучва анкета сред родителите.
Много от тях, най-вече майки на момчета, бащи на момичета и родители на подрастващи, твърдят, че заради новата играта те прекарват повече време заедно с децата си.
Освен това разговарят и дискутират различни проблеми по-дълго време от обичайното.
Според родителите, играта заставя децата да излизат навън и значително повишава тяхната физическа активност.
В анкетата един баща на момиче съобщил, че с Pokemon Go 11-годишната му дъщеря отслабнала 5 килограма.

От направената анкета със семейства, които заедно ловят покемони, става ясно, че родителите се тревожат за безопасността на децата си. Защото, увлечени в търсенето, малчуганите не внимават къде вървят, а често и общуват с напълно непознати хора. Затова, на много от тях се наложило да въведат правила и ограничения в играта. Като например най-малките да играят само на смартфоните на родителите си, а по-големите – да не се отдалечават прекалено от дома.

Като цяло обаче допитването показало, че родителите са доволни и одобряват играта, защото тя е създала общи интереси и занимания за цялото семейство.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа