Историческа волейболна среща подпомага болно момче

„Левски“ толерира семейното гледане на мачове

22 февруари 2017 г.

На снимката отляво надясно: Капитанът на "Левски" Теодор Богданов, президентът на "Левски" Владимир Николов, треньорът на "Левски" Петър Шопов, Николета Шереметева от инициативния комитет за дарение на средства за болното момче и треньорът на отбора на ЦСКА Александър Попов

Снимка: Тони Николов

Вечното дерби на българския спорт „Левски“ – ЦСКА днес, 22 февруари, има ново измерение – срещата между мъжките волейболни отбори на най-популярните български клубове. Двубоят е от 19,30 ч. в „Арена Армеец“, където се очакват над 6000 зрители.

Този мач ще влезе в историята, защото за първи път два наши волейболни отбора играят за първенство в най-голямата ни зала, като се очаква и рекордна посещаемост на клубно ниво.

Преди срещата ръководството на "Левски" обяви, че се включва в кампанията в помощ на 15-годишния Даниел Сакалиев. Той се бори за живота си след поставена тежка диагноза левкимия. Край трибуните ще бъдат поставени кутии за събиране на средства за лечението на момчето.

Ще запомним този мач и с нова добра идея - за толериране на семейното посещение на волейболни срещи. Амбицията е на президента на „Левски“ и дългогодишен капитан на националния отбор Владимир Николов.

„Играл съм много мачове, видял съм много зали по света и много ми се иска и тук да пренесем поведението на волейболните зрители в цивилизованите държави. Там след волейболни мачове хората се събират на ресторант, после отиват заедно на разходки с децата, независимо от клубните си пристрастия.

Нашият клуб вече налага нова стратегия и ще се стреми в бъдеще да превърне своите мачове в място за семейно посещение. Искаме да няма никакво напрежение между запалянковците и родителите спокойно да водят децата си в залите“, коментира Николов, който има трима сина и своя детска школа за волейбол.
В „Арена Армеец“ ще има специален сектор за семейства с преференциални цени на билетите. За най-малките са предвидени и забавления.Такъв ще бъде подходът на „Левски“ и в бъдещите срещи на отбора. 

Тони Николов

Коментари
Последни видеа