Стрийт фитнес с Йордан Йовчев

Пети кръг от националния шампионат в Сердика център

24 януари 2020 г.

Снимка: организаторите 

Олимпийският ни медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев ще даде начало на петия кръг от националния шампионат Street Workout Bulgaria, организиран от клуба по гимнастика и стрийт фитнес и чийто президент е той. 
Шампионатът ще се проведе тази събота, 25 януари, за трета поредна година в Сердика Център. 

Състезателите ще се борят за място за финалите на Световния шампионат по стрийт фитнес (в категория над 16 години) и за финалите за „Купата на София“ (в категории под 16 години).

Снимка: организаторите 

Набирания с 32 килограма кофички с 48 кг. и клекове на един крак с 16 кг. добавена тежест са част от дисциплините, в които всеки може да участва.
Записването стартира в 10.00 ч., а от 11.00 участниците ще се борят в два стила - фрийстайл и базови дисциплини.
Специални категории ще определят и жените-шампиони, като състезанията ще се проведат без тежести.

Фрийстайл турнирът се състои от три кръга – първият е за импровизации от всеки състезател, вторият е батъл всеки срещу всеки, а третият е с 3 излизания с демонстрации по 45 секунди. Първите трима в категориите, съответно под и над 16 години, получават квота за големия финал на националния шампионат , който ще се състои през лятото.
От базовите дисциплини избрани финалисти ще имат правото да се състезават за отбора на България в Световния шампионат по стрийт фитнес.

Повече информация тук.

 

Коментари
Последни видеа

Магията си ти

21 януари 2021 г.