Спортът подобрява качеството на секса

Важи и за двата пола и най-вече за двойки с по-дълга връзка

24 януари 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Редовното занимание със спорт подобрява качеството на секса при двойки, които са заедно повече години, твърди международна група от учени. Изводите им се отнасят и за двата пола и се базират на изследване, продължило 9 месеца, съобщава analitikaua.net.

Мъжете били разделени на две групи – едната води пасивен начин на живот, а другата е физически активна. След тези 9 месеца се оказва, че спортувалите мъже са били по-активни в сексуално отношение, а качеството на интимния живот се е подобрило значително.

Активните спортно мъже признават, че са започнали да правят по-често секс, а при интимните ласки са станали по-издръжливи и изживяванията са били по-вълнуващи.

Аналогични са изводите и от наблюденията и отговорите на жените. Тяхното сексуално желание и възбуда са станали по-големи след физическо натоварване, като са тренирали по 20 минути всеки ден на велотренажор. Дамите казват също така, че влечението им към мъжете се е увеличило и са изпитвали по-силен оргазъм. Така учените определят спортуването като един вид виагра, което е особено полезно за двойки с по-дълга връзка.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа