5 черти на характера, които ни правят щастливи

Защо да възпитавате и в себе си, и в децата следните поведения и начини на мислене

02 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Характерът, сам по себе си, не води до щастие. Има няколко начина на мислене, поведение, вярвания и специфични действия, които могат или да ви накарат да се чувствате нещастни, или точно обратното - да летите от щастие, пише marcandangel.com. Можете да бъдете истински щастливи във всеки един момент, но за това най-важният фактор си остава характерът.

Защо? Защото има значение кои сме и как се отнасяме към другите хора. Чувствата, които изпълват сърцата ни, имат значение. Нашите ценности, това, в което вярваме, и начина, по който живеем живота си, наистина оказват влияние на това дали сме истински щастливи или не. Чертите на нашия характер и начина, по който ги развиваме, могат да ни помогнат по пътя към откриването на истинското щастие.

1. Смелост

Страхът е най-големия крадец на щастието. Той се промъква през отворените врати и краде от нашата решителност, отдаденост и възможността ни да продължим до края и да не се отказваме.

Смелостта е най-големият отмъстител на страха или както казва Марк Твен: "Смелостта е съпротива на страха и контрол над страха, а не отсъствие на страх". Смелостта разбива оковите на страха, ограничава неговото негативно влияние и го прави незначителен.

Пълната статия можете да прочетете в Обекти.бг.

Коментари
Последни видеа