Елхичка насели дома на стопанката си с над 100 богомолки

Ще подарява на съседски деца необичайните домашни любимци

11 януари 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Американка разказа пред медиите за неочаквания подарък, който е получила за Коледа.
Живата елхичка, с която семейството прекарало празниците, се оказала „бременна“ - между игличките се гушели стотици яйца на богомолки, които в топлото се излюпили.

Снимка: Shutterstock

Крилатите животинчета плъзнали из къщата на Моли Круз.
Вероятно следващата година Моли ще предпочете да си купи изкуствена елха, а не истинска, колкото и да обича природата и да е еколог.

„Къщата ми сякаш беше жива. Богомолките пълзяха навсякъде – по стените, прозорците, по тавана. Положението ставаше още по-лошо, щом светнех лампата, защото светлината силно ги привлича“, разказа Моли пред  ABC News. 

А на въпроса на водещия дали влизат и по спалните, тя с чувство за хумор отговаря: „Въобще не ми се иска да мисля затова!“

Вместо да ги изчисти с прахосмукачка или да ги напръска с инсектицид, Моли, която по професия е ветеринарен лекар, ги събира в специален пластмасов контейнер и ги храни с плодови мушички.
Тя има специални планове за бъдещето на животинките, които доста приличат на извънземни.

Снимка: Shutterstock

Моли установила, че богомолките са полезни животни и през пролетта може да ги раздаде на съседите си в Спрингфилд, които имат градини.
„Те са полезни, защото унищожават други насекоми вредители и могат да се използват в екологичното градинарство.
А и децата много ги харесват, така че, ако родителите им разрешат, ще могат да си гледат необичайни домашни любимци. Ще ги раздавам. Гледат се лесно“,
обяснява Моли.

Мона Василева 

 

Коментари
Последни видеа