Задава се първи маратон за кучета и техните стопани

На всяка възраст и от всички породи

14 юни 2017 г.

Южният парк в столицата ще осъмне с първия в България маратон с кучета и техните стопани на 18 юни.

Хора и животни да споделят положителната енергия от активния начин на живот - това е целта на надпреварата, организирана от PURINA® България със съдействието на Столична община в рамките на мащабната инициатива на Нестле България "Живей активно!"

Официалният старт ще бъде даден в 9.30 ч. на входа на парка от бул. "Витоша" и ул. "Бяла черква", участниците ще предвожда професионалният треньор на кучета Асен Аролски от AATraining.

До момента участие са заявили над 300 стопани. Допускат се маратонци от всички породи и на всяка възраст. Те ще бъдат оценявани по няколко критерия, съобразени със спецификите на различните породи. Треньорът ще избере победителите според физическа им подготовка, демонстрираното добро поведение и взаимно доверие между стопанин и куче.

Финалът е на площадката за кучета, изградена от PURINA® Bulgaria, където от 10:00 до 13:00 ч. ще се изявява хип хоп изпълнителят Играта.

Кучетата ще влязат в клас и ще научат първите си уроци в „ProPlan® Училище за кучета“. Предвидени са още демонстрации по дог фризби, аджилити, дог денсинг. В специално обособен кът служители от ОП "Екоравновесие" ще доведат 10 прекрасни кученца от приюта в Богров, които търсят дом и най-добър приятел.

В парка ще има всичко необходимо за семеен неделен празник, уверяват организаторите.

Повече информация - тук.

Коментари
Последни видеа