Време за приказки: Хълцук Кръвожадни се завръща

Как се справя героят със смъртноопасните дракони, с илюстрации от знаменитата Кресида Коуел

Снимка: "Колибри"

Нова порция приключения с един от най-забавните сладури в детската литература - Хълцук се задава, при това навръх рождения му ден!

„Как се справя героят със смъртноопасните дракони“ среща за пореден път малчуганите с най-великия викингски герой, живял някога на земята. За да спаси своя дракон Беззъбчо от изгнание, Хълцук Кръвожадни Херингски Трети трябва да се промъкне в Общинската библиотека на Мускулестите буци и да открадне свещената книга на викингите.

Но за викингите книгите са страшна опасност и те ги пазят под ключ и с въоръжена охрана. В стремежа си да отърве своя другар, Хълцук ще предизвика библиотекаря Косматко Страховити и безмилостната му армия от буцешки воини и ще се сблъска лице в лице с ужасяващите Дракони пробивачи. Ще успее ли да ги победи? Едно е сигурно – рождени дни като този се помнят цял живот!

Родена в Лондон през 1966 г., Кресида Коуел нашумя с ексцентричната поредица за Хълцук, издаваща любовта ѝ към по-забавната детска литература. Писателката е завършила английски език в Оксфорд, а въображението си захранва на един пуст остров край западните брегове на Шотландия, където създава и илюстрира своите истории, лови риба за прехрана и... сънува Норбърт Откачалски.

„Как се справя героят със смъртноопасните дракони“ е шесто поред заглавие от серията, но не мислете, че е задължително да прочетете книжките в тяхната последователност."

Коуел не само е превела мемоарите на Хълцук от старонорвежки, но също така ги е илюстрирала. Тя е убедена, че островът е бил обитаван от дракони, от които остава очарована през целия си живот. Кресида пише на острова от 9-годишна.

Коментари
Последни видеа