Удряш като момиче

И това не е обида, доказва го едно 7-годишно момиче

10 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Писнало ни е да се обяснява какво може да прави едно момиче и какво - не. Също така до гуша ни е дошло и от абсолютно безпомощните обиди на житейски дезориентирани хора, които звучат така: "Удряш като момиче", "Бягаш като момиче", "Караш като момиче"... Изобщо всичко, което не можеш да правиш добре, е защото го правиш "като момиче". И това трябва да е обида?!

Всъщност не е. Особено ако ни сравняват със 7-годишната Катя Кузякина от Ясногородка, Украйна. Катя свири на барабани като звяр. Започва да барабани песните на AC/DC по маси и други мебели с клечки за китайска храна и в някакъв момент баща ѝ осъзнава, че дъщеря му е самороден талант. Подарява ѝ сет барабани, на които тя свири кавъри на любимите си банди, сред които са поредици украински рок групи, но и System of a Down, AC/DC и други от големите момчета на алтернативната музика.

Сестрата на Катя е най-верният ѝ съюзник в популяризирането на таланта ѝ, защото тя записва видеа с нея, които качва в YouTube канала им. Мечтата на малката барабанистка е да си намери истински добър учител, който да ѝ помогне да стане професионалист. Пожелаваме ѝ го от все сърце, а дотогава се наслаждаваме на уменията ѝ, които са си достатъчно впечатляващи и сега. Видеото по-долу е доказателство.

Елисавета Цалова

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.