АРТистично - за малки и големи художници

Новите родители препоръчват

03 ноември 2016 г.

Снимка: Shutterstock

В Деня на Св. Пимен Зографски, живял на Атон, книжовник и иконописец, определен като покровител на българските художници, отбелязваме и техния празник.

Но как се отдава почит на творчеството, освен - като му се посветим?! Можете да си устроите арт сеанс като терапия срещу всичко сиво - няколко минути или няколко часа, в които съзнанието да се изключи от всички битовизми, а ръката да се откъсне от компютъра и да хване молив или четка, за да ви води по пътя към съзиданието, начертан с линии или заврънкулки.

Дали ще рисувате мандали, дали ще скицирате профила на мъжа си, дали ще оцветявате с децата, или просто ще прелиствате албум с репродукции на някой художник, хубаво е и много ценно да отделите поне малко от времето си на изобразителното изкуство - този универсален език на общуване с другите и със себе си.

Подгответе на детето тематична изненада и го заведете на изложба или му дайте възможност да рисува в компания.

Изложбата „Светът през детските очи” по повод 85-годишния юбилей на читалище „Роден край - 1931” може да видите в отдела за деца на Столична библиотека. Тя ще остане там още само един ден, така че се възползвайте.

Ателие за малки художници отваря врати във Френският институт в България. Той кани деца от 5 до 8 години за четене на приказки и рисуване от 16:30 до 17:30 ч. в Детската медиатека на ул.  "Дякон Игнатий" N°19.
Входът е свободен, но с предварително записване на тел. 02 937 79 55.

 

Коментари
Последни видеа